Alkmaar Centraal
Alkmaar, 20 maart 2015. Student Jacco Vos, geboren en getogen Alkmaarder, heeft de dag voor de grootste zonsverduistering van het decennium, met een team opgesloten in een loods van Weimo High Quality Composites in Aalsmeer. Het TU Delft studententeam ontwikkelt en bouwt de komende maanden aan wat weer ’s werelds snelste zonneracewagen moet worden. De studenten vormen het Nuon Solar Team en verdedigen in oktober de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië. Het team heeft nog meer eer dan dat hoog te houden; Nuon Solar Teams voorheen wonnen liefst vijf van de acht keer dat er meegedaan werd. Jacco, die momenteel in Apeldoorn woont, is verantwoordelijk voor het technisch management.

De World Solar Challenge is een race voor auto’s die rijden op zonne-energie. De wedstrijd vindt eens per twee jaar plaats en voert ruim 3000 kilometer dwars door Australië, van Darwin tot Adelaide. In 2013 werd het raceteam van TU Delft wereldkampioen. Dit jaar start de race op 18 oktober. Jacco Vos, die voor zijn studie in Delft woont, doet hier ook aan mee.

Jacco Vos: “Ik heb meegeholpen aan het allesbepalende ontwerp van de auto, maar ik rijd zelf geen auto. Ik heb namelijk geen rijbewijs. Maar gelukkig is rijervaring niet van belang bij het ontwerpen van een zonneraceauto.” Jacco's teamcaptain Mark Hupkens: “Wij willen laten zien dat een klein land als Nederland groot is in innovatie. Met onze technische kennis, onze creativiteit en doorzettingsvermogen wil het Nuon Solar Team opnieuw de wereldtitel winnen. Vandaag is daarvoor de eerste stap gezet; geweldig!”

Donderdag was voor het team van TU Delft het startsein voor de bouw van een compleet nieuwe zonneracewagen. Het eerste ontwerp is in het diepste geheim ontwikkeld. Vervolgens snijdt een gigantische frees de mal van de auto. Op basis van deze mal wordt de auto doorontwikkeld en afgebouwd. Het ontwerp is allesbepalend voor de snelheid van de auto.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl