Amsterdam, 22 maart 2015. De waterpolomannen van DAW moest zaterdagavond de wedstrijd tegen DJK-ZAR in Amsterdam starten zonder vier vaste spelers. Midvoor Leon Hoekman zit een schorsing uit, Daan Happe is geblesseerd en keeper Rick van Stigt en Bas Blok konden door verplichtingen op het werk niet mee. Dit gemis werd opgevangen door routinier Bernd Pioch en jeugdspelers Ivar Hartland en Jasper Martens, maar het mocht niet baten. De nummer 10 in de Bondsklasse 3B versloeg de nummer 7 met 14-12.
In het eerste kwart van de wedstrijd kon DAW nog goed standhouden. Een 2-0 achterstand in de eerste anderhalve minuut werd snel weggewerkt. Na het eerste kwart was de stand 4-3 in het voordeel van DJK-ZAR. De tweede periode startte zoals de eerste, ZAR scoorde twee mal maar de 6-3 achterstand kon worden teruggebracht tot 6-5. Daarna begon een periode die werd gekenmerkt door strafworpen. Jeroen Dahchi kon namens DAW vier van de vijf gegeven strafworpen benutten, waardoor de stand krap vier minuten voor het eind op 12-11 stond. In de slotfase kon DJK-ZAR toch nog twee keer een man meer situatie benutten waardoor de eindstand 14-12 werd.
DAW zal aanstaande weekend uitkomen tegen de ranglijstaanvoerder. Nummer 6 Flevo heeft als eerstvolgende tegenstander de hekkensluiter (nummer 11). Op papier zullen de Alkmaarders dan ook het zicht op de zesde plek verliezen, en Hoorn zal hen weer voorbij streven. DAW lijkt echter niet bang te hoeven zijn voor degradatie.
Bekeken: 2091x