Aalsmeer, 22 maart 2015. Zaterdag kwamen in Aalsmeer 340 trampolinespringers in actie uit 18 landen. Daarmee is de Flowercup wereldwijd één van de grootste trampolinetoernooien. Het was niet alleen de aftrap van het traject naar het WK in Odense, maar ook het enige moment waarop Nederlanders startbewijzen voor de European Games konden veiligstellen. Bij de heren won Pirnammad Aliyev (Kazachstan); bij de dames Anna Kasparyan (Oezbekistan). Bo Bet presteerde uitstekend en eindigde als tweede Nederlandse, maar kon net als al haar landgenoten geen ticket bemachtigen, waaronder voormalig Triffis-springster Andrea Lenders.

De hoge limietscore bij de heren, en de als haalbaar ingeschatte limiet van 93,960 punten bij de dames werden door geen enkele Nederlander gehaald. Een teleurstelling voor de hele delegatie. De best scorende springers waren Kirsten Boersma (93,945) en Triffis springster Bo Bet. De 19-jarige scoorde in de voorronde bij de Dames Elite 92,290. Opmerkelijk was dat zij met haar recordscore voor de verplichte oefening (45.120) iedereen versloeg, ook Olympische en WK-finalisten. Had zij met haar keuze-oefening net zo goed gescoord als in de finale, had zij met 96.280 ruim boven de limiet van de European Games gezeten.

Bo Bet, die als enige Nederlandse senior in de Elite klasse in de finale stond, was de enige die de Bloemhof muisstil kreeg en daarna een groot applaus kreeg van thuispubliek. Bovendien scoorde ze hiermee punten in de internationale ranking welke de KNGU onderdeel heeft gemaakt van de EK en WK kwalificatie-procedure. Geroutineerde wereldtoppers als Clare Johnson (USA), Cloé Deschênes (CAN) en Samantha Sendel (CAN) liet zij met haar finalescore van 51.160 achter zich.

Bekeken: 2109x