Alkmaar, 30 juni 2011. De 46-jarige politieman van korps Noord-Holland Noord die in de nacht van 18 op 19 mei de 19-jarige uit Alkmaar doodreed heeft een werkstraf van 140 uur opgelegd gekregen. Een teleurstelling voor de agent en zijn raadsman die eerder 80 uur taakstraf hoorden eisen. Advocaat Ronald Kool overweegt dan ook in hoger beroep te gaan. Volgens de rechtbank is bewezen dat de agent door zeer onvoorzichtig rijgedrag een aanrijding veroorzaakte waardoor Hakan Çakmak twee weken later in het ziekenhuis overleed. De agent en Çakmak reden recht op elkaar af en kozen volgens de verklaring van de agent dezelfde route om elkaar te ontwijken.

De agent was met een collega naar Alkmaar geroepen omdat een groepje jongeren amok maakte. Zijn collega stapte uit toen hij zag hoe een van de jongeren zich uit het groepje verwijderde. Daarop verscheen Çakmak en begon de politie uit te dagen. Toen de agent hem zag naderen, besloot hij hem tot stoppen te brengen met het ongeval tot gevolg. Çakmak reed zonder helm te hard op een opgevoerde scooter. Hij had gedronken en de scooter had geen koplamp.

Volgens de rechtbank had de politieagent een extra plicht om de veiligheid in het verkeer te waarborgen. De agent lijdt door het incident aan een posttraumatische stressstoornis en is gestopt met werken op straat. In de rechtszaal was hij twee weken geleden bij vlagen zeer emotioneel, hij was dan ook niet bij de uitspraak aanwezig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl