Alkmaar Centraal

Het was warm. Misschien wel een beetje tè warm. De derde editie van de Alkmaar Cityswim trok minder publiek en minder zwemmers dan de voorgaande. Wellicht heeft een hickup in het inschrijvingssysteem daar ook aan het kleinere aantal zwemmers bijgedragen. Door een foute instelling zijn bevestigingsmails voor de zwemmers bij hen in de spambox terechtgekomen.

Het maakte de sfeer er overigens niet minder om, rond 12.00 uur gingen de zwemmers voor de langste afstand, de 1500 meter, bij Wijkcentrum De Eenhoorn aan het Verdronkenoord het comfortabel warme water in. Een half uur later volgden de zwemmers van de 1000 meter en om half twee lagen ook de zwemmers van de 500 meter in de gracht.

Traditioneel gaat de opbrengst van de Alkmaar CitySwim naar een goed doel. Dit jaar is dat de voedselbank, die graag gereedschap ter beschikking wil stellen om klanten eigen groenten te kunnen laten telen. Veilig en droog volgde vanaf de wal Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp de verrichtingen van de zwemmers, hij maakte deze foto's. Meer foto's van de CitySwim zijn te vinden op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl