Alkmaar Centraal

Zaterdagavond vond in het het kader van Zomer op het Plein de derde editie van het Groot Alkmaars Dictee plaats op het Canadaplein. Het dictee was geschreven door de winnaar van het dictee van 2012, Jitze Nijdam. Er deden ongeveer 100 mensen mee. Ook deed een aantal ‘prominenten’ mee, waaronder burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard, SeniorenPartij-raadslid Arie Epskamp, CDA-raadslid Iris Zeijlemaker, BAS-raadslid Willem Peters, cabaretière en NHD-columniste Patricia Idsinga en NHD-hoofdredacteur Geert ten Dam.

Tijdens het wachten op de uitslag trad Huub van der Lubbe op, bekend als frontman van de Nederlandse popgroep De Dijk, met een deel uit zijn solo-tournee ‘Simpel Verlangen’.

Het gemiddelde aantal fouten per dictee bleek tussen 30 en 40 te liggen; het hoogste aantal fouten was 60. Van de prominenten kwam Willem Peters op de derde plaats met 33 fouten. Patricia Idsinga had met 31 fouten de tweede plaats en Geert ten Dam behaalde van de prominenten de eerste plaats met 26 fouten.

Van de dicteedeelnemers behaalde Pieter van Diepen uit Leijen, Maastricht, de derde plaats met slechts 8 fouten. Er was een gedeelde eerste plaats voor Rein Leentvaar en René Dijkgraaf met beiden 7 fouten. Na een afvalrace, waarbij gekeken werd wie van de twee er als eerste een fout had gemaakt werd Dijkgraaf uiteindelijk eerste.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl