Alkmaar Centraal

Het is eindelijk zo ver: na 13 jaar gaan de Egmonder voetbalclubs Zeevogels, Egmondia en Sint Adelbert fuseren en wel aan de Tijdverdrijfslaan. Dit meldt het NHD. 

Eind 2013 gaf Ebel Keizer, toen voorzitter van Zeevogels (Egmond-Binnen) een overzicht van alle obstakels tot dan. In 2007 ontstond het plan de club meer centraal te vestigen, eventueel met Egmondia (Egmond aan Zee). Egmondia zag dit niet zitten maar kwam in 2009 weer aan tafel, om de clubs, samen met tennis en een sporthal aan de Tijdverdrijfslaan te vestigen, maar met een nieuw gemeentebestuur viel alles stil.

In 2012 besloot Egmondia opnieuw niet te fuseren, maar na een nieuw plan voor bij het Delverspad besloten leden van beide clubs dit toch te willen. Vervolgens viel bij de gemeente, onder andere na wat wisselingen, de keuze voor optie twee: de Sportlaan. Dat zag Zeevogels niet zitten gezien de kosten en het verlies van prima bouwgrond voor huizen.

Daarna kwam de Tijdverdrijfslaan weer in beeld, samen met een grond bij de Herenweg. De eerste locatie is deels gemeentegrond en deels staat het al vier jaar te koop. Qua ligging gunstiger en er is meer ruimte. En zo komt er dan, eindelijk, één sterkere voetbalclub.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl