Alkmaar Centraal

Donderdagmiddag kreeg de afronding van de eerste fase van de sloop van de Polderhof in Oudorp een officieel tintje. Wethouder Elly Konijn en Niels Doodeman, directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling, verwijderden uit het laatst overgebleven stukje muur wat ooit 'de eerste steen'was. Deze is op 20 juni 1979 gelegd door raadslid Zandbergen van de KVP (voorloper van het CDA). Daarna werkte de wethouder het laatste stukje muur tegen de vlakte met een graafmachine. Ook de 'burgemeester van Oudorp', Cor Bos, was aanwezig. De steen wordt veiliggesteld en zal weer een plekje krijgen in het nieuwe Polderhof.

In 1990 zijn de eerste gesprekken gevoerd over een nieuw Polderhof en daarna volgde bezwaar op bezwaar, onenigheid tussen betrokken partijen, een failissement van bouwer Teerenstra, twijfels bij woningcorporatie Kennemer Wonen en een handvol kleinere issues. Maar straks verrijst dan toch een nieuwe groot woon- en winkelcomplex, met een grote supermarkt, bakkerij, kapper, snackbar, een schoen- en sleutelmaker en een bibliotheek.

Het complex verschuift door de sloop van 'De Vang', het oude buurtcentrum, een stuk naar het zuiden. De huidige bibliotheek gaat als tweede plat en doet tijdens de sloop van het winkelcentrum dienst als tijdelijk onderkomen voor de bakkerij en de sleutel/schoenmaker. Op die plek wordt dan het woon- en winkelcomplex van Kennemer Wonen gerealiseerd met 28 huurappartementen en vier winkelunits.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl