Alkmaar Centraal

Op de voorlaatste dag van Alkmaar aan Zee hebben wethouders Elly Konijn en Anjo van de Ven de deelnemende kinderen geholpen met bouwen aan de Autarkische Stad: een plek die zijn eigen energie, voedsel én vermaak produceert.

Cultuurwethouder Anjo van de Ven: “Leuk om te zien hoe kinderen hier bij HAL 25 naar hartenlust met hun natuurlijke creativiteit aan de slag kunnen. Lekker bouwen en sjouwen, maar ook muziek maken, dansen en toneelspelen. Er is ook al belangstelling van andere steden voor dit mooie concept. Wij zien Alkmaar aan Zee volgende zomer graag terug.”

Onderwijswethouder Elly Konijn: “Fantastisch wat deze kinderen bij Alkmaar aan Zee in één week tijd hebben neergezet. En daarbij hebben zij spelenderwijs allerlei vaardigheden geleerd: van samenwerken tot problemen oplossen, van plannen tot creativiteit ontwikkelen. Daar hebben ze ook in de toekomst plezier van!”

Alkmaar aan Zee is voor kinderen van 9 tot 12 jaar die niet op vakantie gaan. Zij konden deze week hun eigen zelfvoorzienende vakantieparadijs bouwen bij HAL25. Artiance heeft Alkmaar aan Zee georganiseerd samen met de Kaasfabriek, HAL 25, het Alkmaars onderwijs en de gemeente. (foto: Jan Jong)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl