Alkmaar Centraal

In Nederland voelt 30% zich eenzaam en 10% daarvan voelt zich sterk eenzaam. Eenzaamheid is dus een fenomeen dat erg veel voorkomt. Oorzaken verschillen sterk en zijn voor iedereen persoonlijk.

Humanitas zet zich in om eenzaamheid aan te pakken. Vrijwilligers van de stichting worden als maatje gekoppeld aan iemand met een hulpvraag die voortkomt uit een gevoel van eenzaamheid. Vragen lopen sterk uiteen, te denken valt aan: koffie drinken, een wandeling maken, samen naar een buurthuis gaan, een rondje lopen door de buurt, samen koken, etc. Het contact van mens-tot-mens staat altijd centraal.

De persoonlijke aandacht die een maatje biedt is vaak van onschatbare waarde. De twee uurtjes in de week die een vrijwilliger aan een ander besteed worden als zeer persoonlijk en gezellig ervaren. Doordat het maatje speciaal voor de ander komt, krijgt de deelnemer het gevoel dat hij of zij er (weer) mag zijn.

Wie wil helpen en daarvoor twee uur in de week tijd heeft, kan zich bij Humanitas Noord-Kennemerland melden. Meer informatie is te vinden op de eigen website. Kijk ook op Facebook of Twitter@HumanitasNKL.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl