Alkmaar Centraal

Aan de noordzijde van de Hoornsevaart heeft de gemeente vorig jaar tijdelijke ligplaatsen gecrëeerd voor de bootjes aan de westkant van de Berkhoutbrug. Dit vanwege de aanleg van het nieuwe fietspad tussen de Zeswielenbrug en de Berkhoutbrug. Het fietspad is al een enige tijd klaar en de tijdelijke ligplaatsen illegaal in gebruik genomen door eigenaren van aftandse bootjes.

De Molenstichting Alkmaar e.o. wil graag weten wanneer deze plaatsen worden opgeheven. Dit om te voorkomen dat hier een situatie ontstaat die onomkeerbaar is. De fractie van BAS speelde de vragen door naar het college.

Ook de uitgebrande boot bij Molen B aan het begin van de Molenkade is een doorn in het oog van de molenstichting en de eigenaren van de molens. Ze proberen samen de omgeving zo netjes mogelijk te houden.

Ook willen de stichting en de eigenaren graag voorkomen dat er een onwenselijke situatie ontstaat zoals 10 jaar terug het geval was met drugsdealers en zwervers. Zo’n situatie kan een gevaar worden voor de kwetsbare omgeving en de 17- eeuwse molens.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl