Met het Geldplan van Halte Werk kunnen inwoners uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk een overzichtelijke financiële administratie voeren, besparingstips ontvangen en testen, en ook energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar vergelijken.

Gebruikers en hulpverleners zijn enthousiast over het programma. Niet verwonderlijk, want bijvoorbeeld het geldplan ‘Beter rondkomen’ blijkt gemiddeld 237 euro per maand verbetering op te leveren.

Er zijn plannen beschikbaar voor verschillende situaties. Zo geeft ‘Kom uit de geldzorgen’ inzicht en tips om uit de problemen te komen en ook informatie over hulpverleners. ‘Beter rondkomen’ is voor een gebalanceerde financiële administratie en voor wie kan en wil sparen is er ‘Sparen, aflossen of beleggen’.

De geldplannen zijn gratis beschikbaar via haltewerk.nl/geldplan. Men kan hulp vragen voor het invullen van de plannen.

Het Geldplan is onderdeel van Startpunt Geldzaken. Hierin bundelen het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) hun kennis op de gebieden van Budgetteren & besparen, Huis & hypotheek, Sparen & beleggen, Pensioenen & fiscaliteit. Halte Werk is partner.
Bekeken: 3265x