Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, opent gemeente Alkmaar in samenwerking met HVC, Duurzaam Bouwloket en Stadswerk072 , de eerste duurzaamheids pop-up store in de stad. De tijdelijke winkel wordt gevestigd aan de Gedempte Nieuwesloot 47.

Tot 23 oktober is de winkel open voor energieadvies, tips over afval scheiden en de invoering van omgekeerd inzamelen. Bovendien worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Zo houdt Alkmaar Energie een informatieavond over participatie in windmolen Boekel en komt Natuur & Milieu Educatie (NME) met de Besparingsbus om kinderen te leren over energie besparen. Stadswerk072 organiseert op de woensdag- en zaterdagmiddagen leuke en leerzame kinderactiviteiten rond bewustwording over afval.

Ook zal in de winkel de startbijeenkomst plaatsvinden van het Klimaatstraat Feest. Deze landelijke wedstrijd draait om het besparen van zoveel mogelijk energie. Hiervoor kan men zich alleen of met de hele buurt opgeven en tot wel 5.000 euro winnen. Opgeven kan via klimaatstraatfeest.nl.

Een speerpunt van de gemeente is bewustwording te creëren om duurzamer te leven. Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast: "Als gemeente hebben we hierin een belangrijke voorbeeldfunctie en willen we mensen graag informeren en faciliteren. Daar is deze pop-up store een goed voorbeeld van. Samen met onze partners willen wij inwoners adviseren over allerlei onderwerpen zoals aardgasvrij, energiebesparing in huis en omgekeerd inzamelen. Kom dus langs vanaf 10 oktober!"
Bekeken: 3038x