Met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 in aantocht is het bestuur van Leefbaar Alkmaar bezig met het opstellen van het concept verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Maya Bolte is opnieuw lijsttrekker en John Hagens uit de Schermer staat als tweede op de lijst.

Terwijl de meeste partijen alleen hun lijsttrekker in een vroeg stadium bekend maken, stelde het bestuur van Leefbaar Alkmaar voor om tijdens de ledenvergadering, op vrijdag 20 oktober in Wijkcentrum Overdie, ook de nummer twee reeds vast te stellen. Daarmee werd ingestemd en de voordracht van Bolte en Hagens werd unaniem geaccepteerd.

Bestuursvoorzitter Joop Mutters: "We geven met deze voordracht het signaal af dat de gevolgen van de gemeentelijke fusie van Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp nog steeds de volle aandacht van Leefbaar Alkmaar heeft. Bovendien hebben deze twee kandidaten in de afgelopen raadsperiode bewezen dat een raadsfractie van drie een flink gewicht in de politieke weegschaal kan leggen."

Maya is raadslid sinds 1994 en is daarmee het langstzittende raadslid, maar het vuur is geenszins gedoofd. De nestor van de gemeenteraad vond daarbij de samenwerking met Schermer Belang een aangename impuls. John deed op 1 januari 2015 zijn intrede in de Alkmaarse raad, nadat hij vanaf 2002 raadslid was in de gemeente Schermer.

Mutters: "John heeft een duidelijke en gewaardeerde inbreng in de Alkmaarse raad. Het bestuur van Leefbaar Alkmaar is blij dat Maya en John zich nogmaals verkiesbaar hebben gesteld voor de volgende raadsperiode.''
Bekeken: 3173x