Alkmaar, 25 april 2013. FNV Bondgenoten, FNV Bouw, GroenLinks Alkmaar en Langedijk, PvdA AGS en SP Alkmaar organiseren samen een 1 mei-viering bij Provadja. De viering van de Dag van de Arbeid begint om 17:00 uur met een drankje en een hapje. Tot 18.30 uur kan er ook een eenvoudige maaltijd verkregen worden. Om 18:45 uur zal Klaas Zwart spreken over de betekenis van de eerste mei. Klaas Zwart is lid van de vakbondsafdelingsbestuur van FNV Bondgenoten bij Tata Steel en namens de bond lid van de cao-onderhandelingsdelegatie. Om 19:00 uur zal de film China Blue gedraaid worden. DE film zal rond 20.30 uur afgelopen zijn en dan is er nog gelegenheid tot napraten.

Provadja zou Provadja niet zijn als het geen toepasselijke film zou vinden voor de 1 mei-viering. 'Made in China' staat vaak in een kledingstuk genaaid. China blue kijkt achter de gesloten fabriekspoorten en geeft de anonieme arbeiderswerkers een gezicht. Zoals is er de jonge Jasmine, die losse draadjes wegknipt uit pas genaaide spijkerbroeken, bestemd voor de westerse markt. Ze is een van de 130 miljoen Chinese boerenkinderen die hun dorpen hebben verruild voor de fabriek. Jasmine krijgt zes dollarcent per uur, werkt vaak zeven dagen per week, en krijgt geen extra geld voor overuren. Ze woont met twaalf meiden op een kamer, en het smakeloze eten dat ze elke dag krijgt voorgeschoteld, wordt automatisch van haar loon afgetrokken.

Pin It
Bekeken: 2292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/