Alkmaar, 25 april 2013. Op donderdag plantte wethouder Elly Konijn samen met de kinderen van De Sterrenzanger een serie bomen op het schoolplein aan Mercuriusstraat in Oudorp. Daarmee werd de 700e boom, een plataan, geplant van het 1000-bomenplan van de gemeente. De kinderen van de school hadden voor deze speciale gelegenheid gedichten over bomen gemaakt op gekleurd papier in de vorm van een boomblad en in een boom op het plein opgehangen. Elke klas had een gedicht uit het hoofd en klassikaal voordragen tijdens het planten van de boom. De kinderen hielpen de mannen van firma Stoop Groenvoorziening ook bij het planten van de andere bomen op het plein.

Wethouder Konijn is enthousiast over de boomplantactie: "Het is een mooi idee om met jonge kinderen bomen te mogen planten. Met de boom als symbool voor een groeiend en bloeiend leven wens je alle kinderen een goede en gezonde toekomst toe. Met de actie biedt de gemeente Alkmaar de schooljeugd graag een aangenaam en gezond leven in een groene stad". Elly Konijn bezocht de 6e klas van de kinderen met meester Mark. Bij de bijeenkomst was ook de voorzitter van het bestuur van stichting Vrije Scholen Athena uitgenodigd. De stichting vormt per 1 januari de fusie van negen vrije scholen in Noord-Holland.

Het college van de gemeente Alkmaar plant 1000 extra bomen in de stad. April vorig jaar werd de bomenbarometer gelanceerd. Wethouder Konijn was het laatste collegelid dat dit boomplant-seizoen nog in actie moest om de barometer verder op te laten lopen. In het najaar, wanneer het nieuwe plantseizoen voor begint, wordt het planten weer voortgezet. Volgend jaar moet de 1000-ste boom staan. Om de bomenbarometer nog verder op te laten lopen kunnen Alkmaarders een aanvraag voor een extra boom indienen bij de gemeente.

Pin It
Bekeken: 1470x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/