De gemeente Alkmaar heeft zich door een onhandigheid in de aanbesteding van de WMO-regiotaxi wellicht een schadeclaimprocedure op de hals gehaald. Dat meldt het NHD. De gemeente had informatie over de huidige taxiaanbieder op internet gezet terwijl dat niet de bedoeling was. Hierdoor konden concurrenten hun prijs iets onder die van de huidige aanbieder houden, waardoor van een eerlijke procedure geen sprake meer kon zijn.

De Regiotaxi valt nu nog onder de Provincie, maar vanaf volgend jaar onder de gemeente. In de nieuwe procedure zijn aspecten als klanttevredenheid, duurzaamheid en innovatie zwaarwegend.

Alkmaar deed de aanbesteding namens de omliggende gemeenten Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest.

Wethouder Anjo van de Ven maakte de fout dinsdag bekend en meldde dat de fout ondertussen is hersteld en de aanbestedingsprocedure aangepast om alle aanbieders weer een eerlijke kans te geven. Begin oktober wordt bekend gemaakt welke aanbieder het project mag gaan uitvoeren.

Pin It