Het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard, gevestigd in de voormalige gevangenis Westlinge, heeft donderdag al zijn deuren geopend om de eerste vluchtelingen op te vangen. Eigenlijk zou het centrum pas opengaan op maandag 14 september, maar afgelopen woensdag arriveerden de eerste vluchtelingen. De opvang in Ter Apel zat al vol, waardoor de vluchtelingen zich woensdagavond genoodzaakt hadden gezien om buiten te slapen.

Om te voorkomen dat dit donderdag weer zou moeten besloot de locatiemanager van Westlinge de opvang vast te openen. Er is één probleem: de computer met software voor de warmwatervoorziening is gestolen, waardoor er nog even geen warm water is.

Het asielzoekerscentrum in Westlinge kan 600 asielzoekers herbergen. Burgemeester Han ter Heegde heeft donderdag een welkomstwoord voor de asielzoekers uitgesproken.

Pin It
Bekeken: 5001x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/