Niet langer last hebben van slecht weer tijdens de bouw van je huis, of van dwarsliggende logistiek op de bouwplaats. Je huis wordt bijna volledig in een fabriekshal gebouwd en daarna op de beoogde locatie neergezet. De besparingen die daarmee behaald kunnen worden zijn dermate indrukwekkend dat zo'n éénsgezinswoning aangeboden kan worden voor 100.000 euro.

De gemeente Heerhugowaard gaat er een aantal bouwen in de nieuwe wijk De Draai bij de Van Veenweg en dat kan een uitkomst zijn voor vooral starters die nu vaak geconfronteerd worden met banken die niet voldoende geld meer willen lenen voor de aanschaf van een huis. Dat de interesse uit de markt er is bleek donderdagmiddag tijdens de onthulling van de eerste woning op het terrein van Ursem Modulaire Bouw Systemen in Wognum. Bijna 125 mensen waren op de mogelijkheid afgekomen om de woning van binnen te kunnen bekijken.

Volgens conceptontwikkelaar Danny Diemeer kunnen er op deze wijze tot 38 woningen gebouwd worden in 20 weken. Het huis is ook als nul-op-de-meter woning te leveren. De kosten liggen door de daarvoor benodigde technische installatie in dat geval 25.000 euro hoger, maar de Triodos-bank heeft korting toegezegd voor de nul-op-de-meter-woningen, waardoor de maandlasten zelfs lager uitvallen dan van de 'gewone' versie van de woning.

Pin It
Bekeken: 2930x