Het ROC Horizon College en het AOC Clusius College hebben dinsdag van de Europese Commissie een kwaliteitscertificaat ontvangen, omdat internationalisering in brede zin onderdeel is van hun onderwijs. Het certificaat 'Erasmus+ Charter' toont dat zij op een goede manier internationale leermobiliteit een plaats geven in het onderwijs. Leermobiliteit houdt in dat leerlingen in het buitenland lessen kunnen volgen, stage lopen en via internet samenwerken met leerlingen in het buitenland.

De certificaten werden tijdens de Erasmus+ conferentie in Den Haag uitgereikt. Het betekent dat tot 2020 gegarandeerd subsidie wordt verstrekt om internationale activiteiten uit te voeren. Het geeft tevens recht op vereenvoudigde subsidieaanvragen. In totaal hebben 24 mbo-scholen in Nederland het kwaliteitscertificaat ontvangen.

Het Horizon College en het Clusius College zijn verbonden met het ROC ID College in Gouda in het consortium CHIC (afkorting van Clusius, Horizon en ID College). De drie mbo-scholen werken samen met mbo-scholen in Europa. Met internationale ervaring kunnen leerlingen beter concurreren op de internationale arbeidsmarkt. Daarnaast maakt het ze onder meer flexibeler, zelfstandiger en groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling.

Pin It
Bekeken: 3432x
https://ee.itk.ac.id/data/