Voor het komende kaasmarktseizoen wil de gemeente Alkmaar het aantal kaasmarktbezoekers met tien procent omhoog krijgen naar 120.000 bezoekers. Om dat te kunnen realiseren gaat er worden samengewerkt met de Keukenhof en met Schiphol. Het is de bedoeling dat de Alkmaarse kaasmarkt, de Keukenhof en Schiphol reclame voor elkaar gaan maken en dat er moet er dan een rechtstreekse busverbinding tussen Amsterdam en de kaasmarkt komt; de Kaasexpress.

De gemeente wil zo meer toeristen die Amsterdam bezoeken ook naar de Alkmaarse kaasmarkt krijgen. Een andere beoogde verandering is de duur van de kaasmarkt: voorheen vond de markt van april tot en met september plaats op vrijdagochtend. Het college heeft nog geen concreet voorstel over een andere begin- en eindtijd van de kaasmarkt. Wel worden er looproutes in Alkmaar ontwikkeld waarlangs toeristen het kaasverhaal van Alkmaar en de historie en pracht van Schermer en Graft-De Rijp kunnen beleven.

 

Pin It
Bekeken: 4743x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/