Alkmaar, 03 mei 2012. Zaterdag 11 mei staat in de Grote Kerk Alkmaar vioolspel van de componisten Bach, Graupner en Pisendel centraal. Vanaf 20.15 uur valt te genieten van dirigent en violist Anton Steck en prachtige zang. De cantates van Bach waarin het koor een prominente heeft zijn bij velen bekend; minder bekend is dat Bach ook enkele cantates schreef voor een speciaal instrument, bijvoorbeeld de viool. Op zaterdagavond 11 mei speelt én dirigeert violist Anton Steck een aantal werken van Bach. Daarnaast brengt de Nederlandse Bachvereniging vioolconcerten van de componisten Graupner en Pisendel.

Johann Georg Pisendel was zonder twijfel de bekendste en belangrijkste violist van zijn tijd. Met technisch en artistiek hoogwaardig vioolspel, een innemend karakter en ook uitstekende pedagogische vaardigheden verwierf hij ook erkenning van en vriendschap met belangrijke musici van zijn tijd, onder wie Bach en Telemann. In 1716/17 verbleef Pisendel een jaar lang bij Vivaldi in Venetië en sloot een innige vriendschap met hem. De grote invloed van Italiaanse muziek op de Duitse componisten van de achttiende eeuw is voor een groot deel aan Pisendel te danken. Waarschijnlijk was hij concertmeester bij de eerste uitvoeringen van de cantates in dit programma: het lijken wel vioolconcerten of scènes uit een Italiaanse opera. Het vioolconcert van Graun gebruikt een van de thema’s uit Bachs cantate 83. Het concert werd natuurlijk ook gekopieerd en gespeeld door… Pisendel.

Toegangskaarten voor het concert kosten € 29,50 (CJP/65+ € 27,50) en zijn te reserveren via de kassa van Theater De Vest, tel 072- 548 99 99) of via www.theaterdevest.nl.

Pin It
Bekeken: 1981x
https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/