Alkmaar, 1 november 2012. Woensdag werd in Heerhugowaard een bijeenkomst gehouden bij het terrein waar het nieuwe medisch centrum gebouwd zal worden. Er werden twee grote borden onthuld met een impressie van hoe het Regionaal Topklinisch Interventie Centrum (RTIC) op kantorenpark Westpoort eruit moet gaan zien. Twee maanden geleden zijn de contracten getekend en is de grond in de buurgemeente gekocht. Een aanzienlijke factor voor de verhuizing was de opstelling van de vorige Alkmaarse Raad. Met de wisseling van de wacht kwam er een andere mening. Het resultaat was de terugvaloptie 'Parkziekenhuis', om weer voet aan bodem te krijgen.

"Alkmaar kan MCA wel vergeten," kopte RTVNH gisteren op haar website. Gezien de huidige koers van het MCA-bestuur is dit aannemelijk, maar nog niet alles is in kannen en kruiken. De regionale omroep schrijft correct dat de borden 'toch heel duidelijk laten zien dat het ziekenhuis daar komt', maar de computertekening toont het initiele ontwerp, níet een door financieringsproblemen afgeslankte versie. En daar wilde gemeente Alkmaar op in spelen, en hoopt daarbij op steun van de medici, waarvan de meerderheid splitsing voor onbekende tijd niet zien zitten.

De timing van de presentatie door het MCA-bestuur en de Heerhugowaardse burgemeester Han ter Heegde zal dan ook gemengde gevoelens oproepen. Het MCA verwacht overigens in het eerste kwartaal van 2013 van volgend jaar 'zicht te hebben op de financiering', een wat vage kreet. De bouw van het RTIC staat in tweede helft van 2013 gepland. In ieder geval zal dan duidelijk echt duidelijk zijn of gemeente Alkmaar en de medici en het Alkmaars bestuur het tij nog hebben kunnen keren.

 

Pin It
Bekeken: 1873x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/