Alkmaar, 1 november 2012. AZ zal vanavond in het bekerduel tegen SWZ BOSO Sneek niet met een B-team spelen. Trainer Gertjan Verbeek wil aantonen dat de 1-2 overwinning in Twente geen incident was. Dit liet hij weten tijdens de wekelijkse persbijeenkomst op woensdag. Hij vindt het tevens respectloos om op halve kracht tegen de amateurclub te spelen. Verbeek zei dat de spelers graag willen spelen en van regelmaat houden. en dat ze het fysiek ook gewoon aan moeten kunnen om twee tot drie wedstrijden per week te spelen. Daarbij merkte Verbeek wel op dat als het elftal ruim op voorsprong komt, een aantal wellicht gewisseld zullen worden.

Ter voorbereiding heeft Verbeek jong-AZ trainer Dennis Verhaar op pad gestuurd om een wedstrijd te kijken en heeft hij met het team de vorige bekerwedstrijd tegen Noordwijk op video geanalyseerd. Een voorbereiding en gedegen uitvoering is AZ aan zijn stand verplicht, vindt Verbeek. Hij kan tegen de zondag-topklasseploeg overigens niet beschikken over de geblesseerden Maarten Martens, Fernando Lewis en Ruud Boymans.

De trainer verwacht in Friesland een grote happening. Voor clubs als Sneek is het de wedstrijd van het jaar en dan staat de stad al weken op zijn kop. Deze week gaan ook nog Ajax, Heerenveen en Cambuur naar de provincie. De bekerronde is zo prima promotie voor Friesland. Enige trots zal de in het Friese Jubbega wonende trainer er wel bij hebben. De wedstrijd levert wel wat heen-en-weer reizen voor hem op, aangezien hij zoals gewoonlijk naar Alkmaar zal rijden om met de spelersbus mee te gaan. Vanaf Jubbega richting Alkmaar komt hij na zo'n 40 kilometer langs Sneek. Na terugkomst zal Verbeek echter in Alkmaar blijven om niet nog twee keer extra de Afsluitdijk over te rijden.

Pin It
Bekeken: 1414x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/