Alkmaar, 16 november 2012. Op donderdag 15 november heeft de Junior Kamer Alkmaar (JKA) cheques met een gezamenlijke waarde van bijna 55.000 euro uitgereikt aan diverse regionale goede doelen. Het is de opbrengst van twee evenementen die de JKA organiseert: de JCI Challenge in mei dit jaar en het 21e Rabobank Alkmaar Culinair Plaza dat in september plaatsvond. De uitreiking vond plaats in restaurant Silhouet & La Locanda. Het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza had het grootste aandeel in het bijeenbrengen van dit enorme bedrag. Dit culinaire evenement, dat in september op het Waagplein plaatsvond, bracht maar liefst 49.000 euro op voor diverse regionale charitatieve organisaties.

Tijdens de uitreiking ontving JOL Alkmaar een cheque van € 7.500,-. De JKA sponsort dit bedrag in materialen. JOL, oftewel Jeugd onder leiding, organiseert elke laatste twee weken in augustus de 'Jol Jeugdstad', waarbij 250 basisschoolkinderen meedoen aan allerlei activiteiten. De organisatie Best Buddies kon blij worden gemaakt met een bedrag van maar liefst € 10.000. Deze organisatie koppelt jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar met een licht verstandelijke beperking in een één op één vriendschapsrelatie aan vrijwilligers. Tijdens de uitreiking nam José, één van de jongeren met een verstandelijke beperking, het woord en zij gaf aan dat ze het ontzettend leuk vindt om via Best Buddies allerlei leuke dingen te doen: "Een beperking hoeft niet altijd een beperking te zijn."

Het Jeugdsportfonds Alkmaar was grootverdiener tijdens de uitreiking. Dit fonds, dat ervoor zorgt dat kinderen in arme gezinnen kunnen sporten, kon € 25.500,- bijschrijven op haar rekening. Andere organisaties die een cheque ontvingen zijn sportvereniging Alcmaria Victrix (€ 1.250) en Stichting 't Praethuys (€ 5.000). Laatstgenoemde stichting kon niet aanwezig zijn vanwege haar eigen jubileum, maar ontving de cheque al op het evenement zelf. 't Praethuys zet zich in voor het welzijn voor een ieder die met kanker heeft te maken, zowel de patiënt als zijn/haar sociale omgeving.

Naast Rabobank Alkmaar Culinair Plaza bracht ook de JCI Challenge een mooi bedrag op. Tijdens deze sportieve autorit in mei werden namelijk ook nog eens duizenden euro's bij elkaar gereden voor het goede doel. Dit bedrag kwam tot stand dankzij sponsorgelden, inschrijfgelden en een veiling. De organisaties die blij konden gemaakt met de opbrengsten uit deze rally zijn Stichting de Zwaan Alkmaar, Stichting Tekenen voor Kinderen en Stichting Respijtzorg Alkmaar.

Na de uitreiking van alle cheques werd het voorzitterschap van zowel Rabobank Alkmaar Culinair Plaza als de organisatie van de JCI Challenge overgedragen. Plaza-voorzitter Sander Schouten droeg het stokje over aan Ewout Vet. De organisatie van de eerste lustrumeditie van de JCI Challenge is volgend jaar in handen van Martijn Stroet.

Pin It
Bekeken: 1140x