Alkmaar, 16 november 2012. Op zaterdag 17 en zondag 18 november vindt in de historische entourage van de laat-gotische Grote Kerk Alkmaar, in samenwerking met Vof Tattoo Centre Alkmaar en Tattoo Planet, de 6e editie van de Internationale Tattoo Conventie Alkmaar plaats. Meer dan 100 tattoo- artiesten zijn op deze dag vertegenwoordigd. Op eeuwenoude grafzerken en tussen enorme glas-in-lood ramen wordt de Tattoo Conventie op een wel heel bijzondere en waardevolle plek georganiseerd. Met respect over en weer tussen twee uiteenlopende vormen van cultureel erfgoed is deze conventie uniek in zijn soort. Niet voor niets kent de conventie bezoekers uit binnen- en buitenland.

De Japanse tatoeëerder Horiei komt speciaal uit Japan om in de Grote Kerk Alkmaar zijn kunsten te laten zien. Hij werkt met machines maar ook op de oude traditionele manier: met stokjes (tebori). Uit Nieuw-Zeeland komt Darby, een echte Maori tatoeëerder die op een echte traditionele manier tatoeëert. Ook de legendarische Shanghai Kate maakt haar opwachting in Alkmaar. Ze is in de 70 en heeft samengewerkt met de eerste grote namen in de internationale tattoo-wereld zoals Salor Jerry en Ed Hardy. Voor kenners is haar te mogen zien werken een lust voor het oog. Uit België komen de kunstenaars uit de tattoo shop Beautiful freak. Zij werken heel divers: van geweldige portretten tot dot-work.

Op de conventie is een grote keuze uit verschillende merchandise. Van kleding tot prachtige (piercing) sieraden en uit hout gesneden tiki-beelden. Op zaterdag 17 november kan de conventie tussen 11.00 en 21.00 uur bezocht worden en op zondag 18 november tussen 11.00 en 19.00 uur. De entree bedraagt € 10,- per persoon en kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) zijn gratis.

Pin It
Bekeken: 1234x