Alkmaar, 20 november 2012. Sinterklaas is weer in het land en druk bezig om te kijken of alle kinderen braaf zijn geweest en om alvast kleine cadeautjes te geven. Daarnaast verzamelt hij natuurlijk de wortelen uit schoenen voor zijn paard, en kijkt wat kinderen graag op de grote avond willen hebben. De Bibliotheek Kennemerland heeft altijd een voorleeshalfuurtje. Dat het op woensdag 5 december Pakjesavond is, betekent natuurlijk dat er op die avond in de Alkmaarse Bibliotheken over de Sint en zijn Pieten verteld moet worden. Eén van de verhalen gaat over Sinterklaas en een olifant. Het paard van Sinterklaas was namelijk zó verkouden dat het door een nies midden in de circustent belandde. Het paard was te ziek om de cadeautjes rond te brengen. Hoe dat afloopt is tijdens het voorleeshalfuurtje te horen.

Naast 'Een olifant voor Sinterklaas' worden er andere verhalen verteld. Natuurlijk zorgt de bibliotheek voor pepernoten en wat lekkers te drinken. Het moet een gezellige aanloop naar Sinterklaasavond worden. De bibliotheken waar voorgelezen wordt zijn Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Alkmaar Oudorp en Alkmaar Overdie. Het voorlezen start in alle Alkmaarse bibliotheken om 14.00 uur, behalve in Overdie, daar wordt om 15.00 uur voorgelezen. De toegang gratis. Voor meer informatie klik hier. Op de website van de bibliotheken is tevens te zien hoe het zit met aangepaste openingstijden tijdens de vakantiedagen.

 

Pin It
Bekeken: 2293x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/