Alkmaar, 23 november 2012. Gedurende de kerstperiode gebeurt er in de prachtig verlichte en verwarmde Grote kerk weer vanalles. Er zal vooral veel te beluisteren zijn. De kerk start op donderdag 13 december met een vertolking van het 'Petite Messe Solennelle', in 1863 geschreven door Gioacchino Rossini ook wel zijn muzikale testament genoemd. Het stuk wordt gebracht door Toonkunstkoor Alkmaar. Rossini, de operacomponist, schreef deze mis na 30 jaar niet gecomponeerd te hebben. Marcel Joosen zal de algehele leiding hebben. Op zaterdag 16 december zal de Kerstsfeer vanuit Celtisch perspectief bezongen worden in  Órla Fallon's Celtic Christmas. Órla Fallon is een van Ierlands veelzijdigste en indrukwekkendste artiesten van dit moment. Ze brengt het sprookjesachtige Ierland tot leven met traditionele liederen en moderne songs, begeleid met de harp. Ierse warmte in Hollandse donkere dagen.

Op woensdag 20 december komt opnieuw een andere soort muziek uit een andere cultuur aan bod met een Avé Maria Kerstconcert va het Romanian Chamber Orchestra & Choir. Naast prachtige beroemde werken van Bach, Mozart, Verdi en Händel zullen ook moderne en authentieke kerstliederen en het ingetogen Avé Maria deel uitmaken van het programma. De Kerstvakantie begint in de Grote Kerk op zaterdag 22 december met een Volkskerstzang. In de 'huiskamer van Alkmaar' is iedereen welkom om mee te zingen en tussendoor luisteren naar een aantal mooie vocale en instrumentale Kerstnummers. Na afloop is er koffie en thee met een Kersttraktatie.

Op maandag 24 december zijn er een open podium en een Kerstnachtdienst. Traditiegetrouw op de avond voorafgaande aan de Kerstdagen is de Grote Sint Laurenskerk een ontmoetingsplaats met muziek en voordracht in Kerstsfeer tijdens het Open Podium.Het slot van de kerstvieringen is op zaterdag 29 december. Dan neemt barok-specialist Pieter Jan Leusink op zaterdag 29 december de luisteraar mee in de in de geweldige sfeer van Händels meesterwerk Messiah.

Pin It
Bekeken: 2103x