Alkmaar, 29 januari 2013. Vandaag kon AZ weer een stap dichter bij de KNVB-beker komen. Dit konden ze doen tijdens een bezoek aan FC Den Bosch. In principe had AZ de wedstrijd al in de zak in de eerste helft. Viktor Elm kon uit een slecht verdedigde hoekschop het eerste doelpunt maken in de vijfde minuut. In de 23e minuut werd Johann  Berg Gudmundsson bereikt en was het tweede doelpunt een feit. In de 35e minuut was de combinatie Henriksen, Beerens, Maher doeltreffend. In de 38e minuut maakte FC Den Bosch het zichzelf nog moeilijker, nadat Jozy Altidore in het penaltygebied werd neergelegd. Dit resulteerde in een rode kaart en een penalty. Jozy Altidore wist de penalty koel in te schieten. Hierdoor was het bij rust al 0-4.
Tijdens de eerste helft werden verschillende malen oerwoudgeluiden uit het publiek gehoord. Dit leek vooral gericht op Jozy Altidore. Tijdens de rust werd het publiek toegesproken in de hoop een rustige tweede helft te tegemoet te zien. Helaas ging het al in het begin van de tweede helft fout. De grensrechter moest het dit keer ontgelden toen deze met ijsballen werd bekogeld. Na het trekken van een tweede rode kaart voor een speler van FC Den Bosch staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor een aantal minuten. Na een "extra" pauze van vijf minuten werd de wedstrijd hervat. De hervatting betekende meteen het AZ-debuut van Willie Overtoom. Hij kwam in het veld voor Viktor Elm.
In de 60e minuut kon Adam Maher zijn tweede doelpunt scoren, nadat Jozy Altidore handig over de bal heen stapte om de middenvelder de benodigde ruimte te geven. 0-5. De overmacht van AZ was duidelijk en de laatste minuten waren dan ook vooral voor de Alkmaarders. De wedstrijd werd afgefloten bij de eindstand 0-5.
Komende donderdag zal de loting plaatsvinden voor de halve finales KNVB-beker. De volgende eredivisiewedstrijd van AZ is op zaterdag 2 februari tegen FC Groningen in het eigen AFAS-stadion.

Bekeken: 1134x