Alkmaar, 30 januari 2013. Op woensdag 6 februari en woensdag 13 februari organiseert Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar de Mare de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van basisscholen uit het werkgebied van de bibliotheek treden dan voor het voetlicht. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op school wonnen zij de wedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel 'voorleeskampioen van de school'. Tijdens de eerste voorronde strijden deze kampioenen om een plek in een van de zes kwartfinales. Wie door gaat naar die volgende ronde ligt in de handen van een deskundige jury.

De kampioenen van de voorrondes gaan door naar de kwartfinale die ook plaatsvindt in bibliotheek Alkmaar De Mare. De kwartfinale vindt plaats op 23 maart 2013. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de 'provinciale finale van Noord-Holland' die plaatsvindt op woensdag 17 april 2013 in Het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale: woensdag 29 mei 2013 in Muziekcentrum Vredenburg Utrecht. De jury in van de voorronde in De Mare bestaat uit: Lonia Rasink van 50 + leest voor, Ruud Osborne, schrijver en Gabrielle Gonsalves, medewerkster Bibliotheek Kennemerwaard. 

Pin It
Bekeken: 1730x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/