Alkmaar, 30 januari 2013. In de gemeente Alkmaar waren in het verleden diverse handbalverenigingen actief. Uiteindelijk bleef alleen Koedijk over. Om het Alkmaarse handbal nieuw leven in te blazen is een handbalvereniging opgericht: A&O, wat staat voor Alkmaar en Omstreken. Eind december speelden de kinderen van E1 hun eerste wedstrijd. Inmiddels zijn ze drie keer actief geweest en drie keer werd er gewonnen. A&O wil ambitieus verder gaan met jeugd, breedtesport en, in een later stadium, topsport. Voor mensen met een beperking komt er, waarschijnlijk nog in 2013, een G-team. De bedoeling is in de toekomst in de Oosterhout te gaan spelen. Nu worden de wedstrijden nog in verschillende sporthallen gespeeld.


Een groep enthousiaste vrijwilligers, onder leiding van de huidige voorzitter Henk Brinkman, vond dat er ruimte was voor nog een club. Deze is er nu gekomen en met de jeugd gestart. De naam Alkmaar en Omstreken betekent dat niet alleen handballers uit Alkmaar welkom zijn, maar dat sporters uit de gehele regio zich aan kunnen melden. In Heiloo bijvoorbeeld is er nu ook geen vereniging actief. De clubkleuren zijn rood en zwart. A&O is ambitieus, maar ook realistisch. In de toekomst wil de vereniging in de Nederlandse top mee kunnen draaien, maar dat zal stap voor stap gaan. Naast de breedtesport gaat de vereniging ook straten met G-handbal, handbal voor mensen met een beperking. Zij kunnen dus lid worden van en gewone vereniging en zullen daarin een eigen, veilige plek krijgen. Sportiviteit en een echt clubgevoel moeten de vereniging doen uitgroeien tot een belangrijke plaats waar handballers en supporters graag komen.

Alle informatie over A&O is te vinden op website van A&O. Op deze site is ook een inschrijfformulier beschikbaar. A&O is daarnaast naarstig op zoek naar grote en kleine sponsoren.

 

Pin It
Bekeken: 3027x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/