Alkmaar, 4 februari 2013. Op woensdagavond 30 januari reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan de heer Jan Stoop. Hij kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn langdurige en grote verdiensten, onder andere voor de diabetescollecte in Alkmaar. De onderscheiding werd uitgereikt bij gelegenheid van zijn verjaardag. Op de kop af 30 jaar geleden in 1982 is Jan Stoop samen met zijn vrouw Jet gestart met de diabetescollecte Alkmaar. Dit als officieel vertegenwoordiger van Diabetes Fonds Nederland (DFN). De jaarlijkse organisatie van deze collecte in Alkmaar bestaat uit 2 maanden per jaar hard werken om de collecte op te zetten. Het moeilijkste daarbij is de werving van collectanten en wijkhoofden.

Elk jaar weet Jan weer voldoende mensen hiervoor te enthousiastmeren, wat niet makkelijk is. Daarnaast weten zij elk jaar meer op te halen dan het vorige jaar. dat lukt alleen met een onvoorwaardelijke inzet. Verder bestaan de werkzaamheden uit het indelen van de wijken en straten, ronddelen en ophalen van de bussen en het tellen en storten van de geworven gelden. Verder heeft hij met name veel op met de zieken en alleenstaande in onze maatschappij. Zo is hij 10 jaar geleden ook gestart als leider van een eetgroep van demente bejaarden in het verpleeghuis.

En ook hier geldt voor dat Jan er nooit iets voor heeft teruggevraagd. Wanneer en in welke problemen iemand ook zit, Jan is altijd bereid om een helpende hand toe te steken. Meestal op praktisch gebied, maar ook een goed gesprek over lastiger zaken als familieproblemen of zakelijke uitdagingen gaat hij niet uit de weg. Ook dan blijkt Jan een uitstekende mediator. Op de oorkonde die hoort bij de ere-insigne staat vermeld: "Als blijk van waardering voor zijn langdurige grote inzet voor onder andere de diabetescollecte in Alkmaar".

 

Pin It
Bekeken: 1613x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/