Alkmaar/Bergen, 11 februari 2013. Hare Majesteit de Koningin woont dinsdagmiddag 12 maart in Bergen de viering bij van het 50-jarig jubileum van de Europese School Bergen. "School zonder grenzen : een Europees feest" In het kader van dit jubileum vinden van 11 tot en met 16 maart allerlei activiteiten plaats. De feestweek wordt geopend met een "grand opening" op maandag 11 maart. Een greep uit de andere activiteiten die verspreid over de week plaatsvinden: een musical, een "spectacle de la Francophonie", een poppenshow, een toneelstuk, een "science afternoon", een proeverij van Europese gerechten en allerlei sportieve en muzikale activiteiten. Verder komen er twee bekende Nederlandse schrijvers, Sjoerd Kuyper en Marjolijn Hof, voor een klassenbezoek aan de groepen 3 tot en met 8. De week wordt op 16 maart afgesloten met een reünie.

Reeds 50 jaar biedt de school meertalig onderwijs aan kinderen van Europese ambtenaren en werknemers van internationale bedrijven, mits er plaatsen beschikbaar zijn. Ook Nederlandse kinderen kunnen worden toegelaten. Momenteel zijn er 600 leerlingen van 4 tot 18 jaar met 50 verschillende nationaliteiten. Dit versterkt het speciale karakter van de school. De leerlingen houden nauwe banden met de taal en cultuur van hun land, maar ze maken ook kennis met andere Europese talen en culturen. Op die manier worden begrip voor elkaar en onderlinge verdraagzaamheid bevorderd. Leerlingen van de Europese School Bergen ontwikkelen een brede horizon en zijn uitstekend voorbereid op studeren en werken in een internationale omgeving. In het gebouw zijn tevens voorzieningen voor buitenschoolse opvang en een crèche. Vanwege het feit dat de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven besluiten veel ouders om hun kinderen na de crèche door te laten gaan naar groep 1 op de Europese School Bergen.

In de drie taalsecties (Engels-, Frans- en Nederlandstalig) wordt er veel nadruk gelegd op het vreemdetalenonderwijs en een aantal vakken wordt aan groepen met verschillende nationaliteiten gegeven. Vanaf groep 3 leren de kinderen al een eerste vreemde taal en vanaf de middelbare school kunnen zij, naast Latijn, nog twee extra vreemde talen leren. Momenteel worden moedertaallessen verzorgd in 15 van de 23 officiële Europese talen. Ook exacte vakken krijgen veel aandacht en de laatste vier jaren van hun schoolcarrière stellen de leerlingen, binnen de mogelijkheden van het lesrooster, een persoonlijk vakkenpakket samen dat is afgestemd op hun vervolgstudie. De begeleiding is intensief dankzij kleine groepen. Het merendeel van de vakken worden onderwezen door moedertaalsprekers. De school vindt daarnaast informatica, sport- en culturele evenementen belangrijk. 

Sinds de oprichting van de school heeft een zeer groot aantal leerlingen eindexamen gedaan en het "Europees Baccalaureaat" diploma gehaald. Dit diploma is gelijkwaardig aan het VWO-diploma en biedt toegang tot universiteiten en hogescholen in de hele Europese Unie en zelfs daarbuiten. Zo heeft de school leerlingen voortgebracht die wereldwijd succesvol zijn in de wetenschap, literatuur, politieke betrekkingen, financiële instellingen, sport, enz. 

De Europese School Bergen is gelegen aan het Molenweidtje 5, 1862 BC te Bergen. Meer informatie is te vinden op de website van de school.

 

Pin It
Bekeken: 1135x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/