Alkmaar, 27 februari 2013. Afgelopen zondag werd het Nederlands kampioenschappen Powerlifting voor zowel dames als heren gehouden. De krachtmeting werd georganiseerd door Krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar en de top van Nederland op het gebied van powerliften was aanwezig. Dat komt mede omdat het NK een kwalificatiewedstrijd is voor het EK Powerliften dat in mei gehouden wordt en WK Powerliften dat in november gehouden wordt.  In het powerliften wordt gestreden over drie disciplines: het kniebuigen, het bankdrukken en het deadliften. Ieder wedstrijdonderdeel kent drie beurten en het totaal van de hoogste geldige beurten van alle disciplines is bepalend voor het wedstrijdtotaal. 

Er deden totaal 6 lifters mee van Krachtsportvereniging S.S.S Alkmaar en Sandra Wildeman (-57kg) wist met 135kg kniebuigen, 85kg bankdrukken en 147,5kg deadliften een totaal van 367,5kg te liften. Goed voor een verdiende eerste plaats en dus de Nederlandse titel. Een tweede plek was voor Roland Pater (-83kg), hij tilde een erg sterke wedstrijd met 180kg kniebuigen (pr), gevolgd door 117,5kg bankdrukken en 180kg deadliften (pr) en een totaal van 477,5kg (pr). Ook Joost de Groot (-93kg) stelde een tweede plek veilig met 275kg kniebuigen, 177,5kg bankdrukken en 270kg deadliften en een totaal van 712,5kg. De laatste tweede plek ging naar de na een zware rugblessure terugkomende Sven de Houting (-105kg). Sven behaalde 280kg kniebuigen (pr), gevolgd door een erg sterke bank met 195kg (pr) en 245kg deadliften een totaal van 720kg (pr). 

Tenslotte werd S.S.S. Alkmaar nog keurig 3e van Nederland met het team. Op de 1e plaats eindigde Atlas Nijmegen en op de 2e plaats Spartacus Zuid-Scharwoude. Sportfotograaf Peter Heins was erbij en legde de prestaties vast.

 

Pin It
Bekeken: 2305x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/