Alkmaar 28 februari 2013. Op woensdag 20 en zaterdag 23 februari namen bijna 200 inwoners van Alkmaar deel aan de fittesten in Sporthal de Hoornse Vaart. Bij hen werd onder andere lenigheid, kracht en reactievermogen gemeten en werd bloed(druk) en urine onderzocht. Stichting de Wering organiseerde deze testen samen met Sportbureau Alkmaar in opdracht van Alkmaar Actief. Zij vormen het startpunt voor het lokale beweegprogramma GALM. Dit beweegprogramma voor 55- tot 65-jarige inwoners van Alkmaar zal in maart vervolgd worden met een 12-weken durend beweegprogramma op verschillende locaties in Alkmaar.

Eind 2012 kwam Alkmaar Actief bij Stichting de Wering met de vraag om een beweegprogramma voor de inactieve Alkmaarders van 55 tot 65 jaar op te zetten, aansluitend bij het landelijke GALM project. Naast het uitvoeren van de fittesten houdt dit programma in dat er gedurende 12 weken éénmaal per week aan een vaste groep sporters een gevarieerd sportprogramma wordt aangeboden. Elke week komt een andere sport/beweegactiviteit aan bod waardoor de deelnemers kunnen inzien welke sport het best bij hem/haar past. Deelnemers aan dit programma kunnen na deze 12 weken kiezen of zij doorgaan met het GALM project (nog 30 weken een divers sportaanbod volgen) of doorstromen naar een sportvereniging of het beweegaanbod van de Wering.

Zestig procent van de deelnemers aan de fittesten heeft zich ingeschreven voor het vervolg beweegaanbod. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Inwoners van Alkmaar tussen de 55 en 65 jaar kunnen zich aanmelden om het 12-weken durend programma te volgen op woensdagen, donderdagen en zaterdagen, op diverse locaties. Doordeweeks is het sporten in de avond, op zaterdagen in de ochtend. Aanmelden kan bij het Activiteitenbureau van de Wering, doordeweeks van 9.00-12.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Alkmaar Actief en de website van De Wering. 

Pin It
Bekeken: 1499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/