Alkmaar, 28 februari 2013. Meerdere publicaties hebben de afgelopen tijd een zorgwekkend beeld geschetst van de N.V. Huisvuilcentrale in relatie tot de kerntaken, het eigen vermogen, haar risico's, overnames en het bedrijfsresultaat. De VVD fracties van Alkmaar en omgeving maken zich zorgen over de toekomst van de HVC en vinden dat er op korte termijn duidelijkheid moet komen, en dat de HVC zich moet aanpassen aan de omstandigheden, zowel financieel als strategisch. De fracties willen niet dat de HVC de verliezen deels rechtstreeks moet afwentelen op de aandeelhouders, door eerdere afspraken over tariefreducties en energieprijzen in het nadeel van de aandeelhouders aan te passen. De fracties stellen gezamenlijk schriftelijke vragen aan de het college van Alkmaar.

Volgens de VVD stelt de HVC dat haar resultaat tenminste 4-5% van de omzet moet zijn voor een goed weerstandsvermogen, en dat het bedrijf de komende jaren nog miljoenen verlies zal draaien. Het eigen vermogen daalde in 2011 met bijna 15% en de organisatie houdt deze bewust laag. Dit kan risicovol uitpakken voor de garantstellende aandeelhouders. De VVD vindt dat de Huisvuilcentrale haar acquisitiebeleid niet kan voortzetten en het verliesgevende warmtenet van de Gemeente Purmerend niet mag overnemen. De investering wordt geraamd op ca. 53 miljoen euro. De VVD's ziet graag dat er contact gezocht wordt met de klankbordgroep die strategisch advies levert aan de Huisvuilcentrale. 

Pin It
Bekeken: 1340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/