Alkmaar, 3 maart 2013. Momenteel vindt het raadsonderzoek naar YXIE plaats en worden er in deze dagen verschillende getuigen en hoofdrolspelers onder ede gehoord. De fractie van de VVD was zeer verbaasd toen er een twitterbericht van de Politie NHN verscheen tijdens het verhoor op 1 maart 2013. Het bericht luidde als volgt: "@politieNHN: Bijzondere ondervraging #yxie #alkmaar. Niet gericht op YXIE, maar op samenwerking met wethouder Kloos." In de ogen van de VVD is het zeer ongepast en ook een kwalijke zaak dat juist de politie zich [normatief] uitlaat over de inhoud van verhoren door de enquêtecommissie, en stelt hierover dan ook schriftelijke vragen richting de raad.

VVD-fractieleider Rudmer Heerema reageert als volgt: "Het raadsonderzoek is een politiek-bestuurlijke aangelegenheid, waar de politie niets te zoeken heeft en zich verre van dient te houden. Het is al helemaal niet aan de politie om opvattingen te ventileren, op welke wijze dan ook, over politiek-bestuurlijke aangelegenheden. Degene die verantwoordelijk is voor het verzenden van de tweets lijkt problemen met de scheiding van zijn/haar functie en rol als burger te hebben en incapabel te zijn voor zijn/haar communicatieve taak."
De fractie verwacht dat de gemeente als bestuurlijk verantwoordelijke voor de politie NHN uitzoekt door wie en met welke intentie deze tweet is verspreid en op de kortst mogelijke termijn bevindingen rapporteert. Ook wil de VVD weten wat er voor actie ondernomen zal worden tegen de verzender van het bericht, en tegen eventuele nieuwe politiek getinte berichten. 

Pin It
Bekeken: 1304x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/