Alkmaar, 21 maart 2013. Het college stelde in het voorjaar van 2010 de Nota Medegebruik en verhuur van onderwijsgebouwen vast. Deze nota regelt de wijze waarop Alkmaarse basisschoolbesturen delen van hun schoolgebouwen in medegebruik kunnen geven aan niet-commerciële partijen. Ook de verhuur aan commerciële partijen zoals kinderopvang organisaties, is hierin opgenomen. Belangrijk is de transparante wijze waarop de vergoeding voor de stichtingskosten die de gemeente ontvangt, tot stand komt. Het uitgangspunt van de nota is zo weinig mogelijk administratieve rompslomp voor zowel huurder, schoolbestuur als gemeente.

Uit de praktijk bleken aanvullingen op de Nota Medegebruik wenselijk. Het college stelde vorig jaar een aanvulling vast. Hierdoor kunnen basisschoolbesturen nu ruimtes per dag verhuren, en is het gebruik tijdens extra studiedagen en de vakanties vrijgesteld. Afgelopen maart besloot het college ook de verhuur per dagdeel mogelijk te maken. Zij ging hiertoe over nadat kinderopvangorganisaties aangaven behoefte te hebben aan nog meer flexibiliteit. 

Pin It
Bekeken: 1332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/