Alkmaar, 21 maart 2013. Politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Alkmaar hebben op vrijdagavond 15 maart een grootschalige actie uitgevoerd tegen internationale mensenhandel. De twee verdachten die tijdens de actie zijn aangehouden blijven beiden in voorlopige hechtenis. Zij zijn maandag voorgeleid aan een rechter-commissaris, die hen voor 14 dagen in bewaring heeft gesteld. De twee mannen werden na verschillende onderzoeken naar uitbuiting op de Achterdam opgepakt. Een 27-jarige Roemeen werd in opdracht van het Landelijk Parket aangehouden in Alkmaar. In een onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland werd een 42-jarige Hongaar gearresteerd in Den Haag.

Mensenhandel is een vorm van moderne slavernij. Het komt in diverse sectoren voor, waaronder de prostitutie. Het is een misdrijf dat een zeer ernstige inbreuk maakt op de menselijke waardigheid. Mensenrechten worden geschonden. Daarbij kan sprake zijn van dwang of uitbuiting, uiteenlopend van volstrekte controle met behulp van geweld of bedreiging tot het in een afhankelijke positie brengen van een slachtoffer. 

Pin It
Bekeken: 1312x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/