Alkmaar, 21 maart 2013. Het college van burgemeester en wethouders zal geen andere koers gaan varen met betrekking tot de gasoplag in de Bergermeer. Leefbaar Alkmaar, de partij die in de besluitvorming als enige tegenstemde, stelde het college vorige maand vragen naar aanleiding van de aardbevingen in Groningen. Het college geeft aan dat er geen reden tot zorgen is. De situatie met Slochteren is niet vergelijkbaar. Het gasveld in de Bergermeer wordt al enkele jaren opgevuld met 'kussengas' om druk te leveren en dit wordt permanent gemonitord. Wel zal de gemeente de vinger aan de pols houden. Eind 2013 wordt in Groningen een groot onderzoek afgerond.


Het college lichtte Leefbaar Alkmaar tevens in over de goed vastgelegde schadevergoedingsregeling. Taqa en EBN zijn als vergunninghouders hoofdelijk aansprakelijk. Taqa is daartoe verzekerd tot een bedrag van € 250 miljoen. Mocht de schade groter zijn dan dan springt het Waarborgfonds Mijnbouwschade bij tot € 250.000 euro. Sinds de oprichting van dat fonds in 2003 is het nog niet nodig geweest. Mochten bijvoorbeeld door het lopende onderzoek in Groningen nieuwe inzichten verkregen worden, kan dit bedrag nog verhoogd worden.

 

Pin It
Bekeken: 1205x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/