Alkmaar, 22 maart 2013. Donderdagochtend stond zwembad De Hoornse Vaart in het teken van sterrenkunde, ruimtevaart en gewichtloosheid. Leerlingen van het Jan Arentsz College moesten als onderdeel van een sterrenkundeproject opdrachten uitvoeren die zo uit een astronautentraining komen. Niet heel verwondelijk wanneer je weet dat de initiatiefnemer achter deze dag, docent Jan Willen Braakman, zelf ooit een echte astronautentraining heeft gevolgd.

De docent algemene natuurwetenschappen geniet dan ook zichtbaar van de groepjes leerlingen die hun best doen de opdrachten succesvol te volbrengen. Het Jan Arentsz heeft ieder schooljaar een sterrenkundedag, maar dit is voor het eerst dat het project zo groot is en dat ook alle andere secties er bij betrokken zijn.

Er is zelfs sprake geweest van een bezoek van Andre Kuipers, maar die kreeg daar helaas geen toestemming voor van ruimtevaartorganisatie ESA. Het mocht de pret wat betreft de organisatie en de leerlingen niet drukken, immers, hoe vaak kun je nou in gewichtloze toestand op een WC zitten?

Pin It
Bekeken: 1772x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/