Alkmaar, 22 maart 2013. Op 19 maart vond de finale van het Techniek Toernooi Noord-Holland 2013 plaats bij Hogeschool iPabo in Alkmaar. Totaal veertig teams van basisscholen uit Noord-Holland deden mee, waaronder SBO De Piramide uit Alkmaar. Uiteindelijk riep een jury van professoren zestien teams uit tot winnaars. De Wegwijzer uit Schagen nam maar liefst drie prijzen mee naar school. De Piramide wist ook een prijs in de wacht te slepen. TAQA Energy B.V.  verraste de Willibrordschool uit Heiloo en de Rank uit Julianadorp bovendien met twee extra prijzen. Leerlingen van deze scholen brengen binnenkort een bezoek aan een boorplatform.


Het Techniek Toernooi is een jaarlijks terugkerend evenement voor het Noord-Hollandse basisonderwijs. De wedstrijd begint op school en eindigt in Alkmaar. Dit jaar was het thema ‘Energie’. Er moesten een parachute gemaakt worden, een zeilboot, en een kettingreactie met zoveel mogelijk energiesoorten. De oudsten ontwierpen en bouwden een zo efficiënt mogelijke boot. Per uitdaging waren er prijzen voor meetbare prestaties en voor creativiteit. De winnaars gaan naar de landelijke finale op 6 juni 2013 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
 
Het Techniek Toernooi is in 2005 opgezet door de Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) en wordt sinds 2012 gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. De organisatie van het Techniek Toernooi Noord-Holland is in handen van Hogeschool iPabo en de NNV, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de gemeente Alkmaar. Klik hier voor meer informatie. 
 

 

Pin It
Bekeken: 1214x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/