Alkmaar, 17 maart 2013. In het Asielzoekerscentrum van Alkmaar wonen ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Ze hebben vaak zelf vervelende ervaringen achter de rug vanwege oorlog en geweld in het land van herkomst. Stichting de Vrolijkheid organiseert daarom creatieve activiteiten voor deze kinderen. Om ze weer even kind te laten zijn. In 2012 startte de Iraanse kunstenaar Ramin Bahrami het initiatief om met kinderen en ouders een grote stadsbank te maken en diete beleggen met mozaïek. De kinderen maakten voor deze bank hun eigen ontwerp rondom het thema stad en spel. In het midden van de bank is een schaakbord bedacht waarop een potje geschaakt kan worden. 

De bank is bijna klaar en werd zaterdagochtend tijdelijk geplaatst bij het Canadaplein. Alleen het schaakbord moet nog worden ingelegd met zwarte en witte steentjes. Tijdens de War Child actie kunnenmensen zwarte of witte steentjes kopen en inleggen op de bank. De minimumprijs voor een steentje is 1 euro, meer mag ook. Zo kunnen mensen letterlijk een steentje bijdragen om kinderen die te maken hebben (gehad) met oorlogssituaties hoop op een prettiger toekomst te geven.

 
Pin It
Bekeken: 1379x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/