Alkmaar, 29 maart 2013. Theater en filmpodium Provadja gaat actie voeren om haar voortbestaan veilig te stellen. De huisvesting aan het Verdronkenoord voldoet al jaren niet om een financieel gezond Provadja mogelijk te maken. Met de slogan "Red Provadja. Nu!" gaan alle betrokkenen de komende weken op straat een handtekeningenactie voeren, om de bevolking en politiek te doordringen van de urgentie van de zaak. Provadja voert ook via de eigen website actie met een digitale petitie om Provadja in de Harmonie te krijgen.

De maand april is volgens voorzitter Laan cruciaal, omdat het college in mei een beslissing zal nemen. "Als er nu niets gebeurt, halen we 2014 niet. Er wordt al tien jaar gewerkt aan een oplossing, maar die is er na het stopzetten van YXIE nog steeds niet. Met de aankomende korting op de subsidie houdt het al helemaal op." De enige realistische optie is volgens Laan vestiging in de Harmonie aan de Gedempte Nieuwesloot. Daarmee zou de onafhankelijke en ongedeelde identiteit van Provadja bewaard blijven, zoals beloofd in het coalitieakkoord.

Dat Poppodium Victorie ook hard een goede locatie nodig heeft erkent voorzitter Laan, en hij gunt het poppodium er van harte eentje, maar zegt tevens: "Provadja is historisch en functioneel gezien veel geschikter voor de locatie. De Harmonie is immers de oudste en nu nog enige theaterbioscoop in Alkmaar. Daarnaast is er voor Provadja geen enkel ander realistisch alternatief."

Pin It
Bekeken: 1403x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/