Alkmaar, 29 maart 2013. Vandaag vond de PCC-Actiedag plaats, waarop ruim 2000 PCC-leerlingen zich lieten sponsoeren voor allerlei activiteiten. Ze deden mee aan sponsorlopen, voetbaltoernooien en allerlei andere sportieve activiteiten. Zo verdienden zij in de afgelopen drie jaar al bijna €100.000 voor de Mundindischool in Tanzania, aangevuld met €45.000 door Wilde Ganzen. De school voor voortgezet onderwijs in Mundindi, een arm dorp in Tanzania wordt voorzien van grote slaapzalen en sanitair. De afstand tussen school en huis is namelijk te groot om dagelijks heen en weer te reizen, en dat trokken de leerlingen van het PCC zich aan.

De afgelopen week is flink gezwoegd om opbrengsten uit eerdere jaargangen te overtreffen. Er zijn nu twee slaapzalen open, maar er zijn er nog meer nodig. De oudere leerlingen van de vijf PCC vestigingen liepen vanochtend in Egmond aan Zee een gesponsorde strandwandeling van 10 km. De 155 havo en vwo eindexamenkandidaten van PCC Het Lyceum hielden een loodzware volleybalmarathon van 24 uur. De klassen 1 en 2 vwo-Xtra voerden de hele week actie met een 'heitje voor een karweitje' zoals autowassen, schoonmaken in huis, en legden dit vast op foto. Op de Actiedag liepen ze een sponsorloop om de school. De onderbouw van PCC Oosterhout nam deel aan de MudMasterRace in het park, waarbij ze allerlei opdrachten moesten uitvoeren om 'Checkpoint Charlie' te bereiken.

De PCC scholen buiten Alkmaar deden natuurlijk ook mee. PCC Fabritius en Bergen hielden een sponsorloop vlakbij of om de school. PCC Bergen speelden daarbij nog een voetbaltoernooi bij VV Berdos. PCC Fabritius hadden erbij een Fancy Fair voor de eerste- en tweedeklassers. PCC Heiloo deed de hele dag, royaal gesponsord, Oudhollandse spelletjes, in en rond de school.

Pin It
Bekeken: 1430x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/