Alkmaar, 6 april 2013. In het Coalitieakkoord is aangegeven dat de gemeente ondernemers de ruimte wil geven voor ontwikkelingen op Overstad, om het de komende jaren te ontwikkelen tot levendig nieuw stedelijk onderdeel van de Alkmaarse Binnenstad. Overstad moet daarbij vooral ook inzetten op jongeren, zowel definitief als tijdelijk. Daarnaast geeft het akkoord aan om vraaggericht te bouwen met jongerenhuisvesting als prioriteit. MEE Noordwest-Holland en BRT-Architecten hebben een plan 'Bedrijvig wonen' aan de gemeente Alkmaar gepresenteerd. Het tijdelijke concept bestaat uit flexibele en verplaatsbare units, waarin gewoond en gewerkt kan worden door jongeren. De gemeente gaat zich over het initiatief buigen.

De units in het plan 'Bedrijvig wonen' zijn gebaseerd op zeecontainers. Deze zijn universeel, goed stapelbaar en uitwisselbaar. Dit tijdelijke project kan meer reuring en levendigheid naar Overstad brengen. De initiatiefnemers zoeken een tijdelijke locatie op Overstad en vragen om locatie op het Vegro terrein. Dit brengt wel enige risico's en consequenties met zich mee. Vooruitlopend op een standpuntbepaling is er behoefte om dit voorstel opiniërend te bespreking met de gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 1491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/