Alkmaar, 6 april 2013. De gemeente Alkmaar wil dat SOVON een deel van het gebouw waarin het Dalton College is gevestigd overdraagt. Het overkoepelend orgaan van de school wil de ruimte aan de Arubastraat benutten om samen met Artiance culturele activiteiten te ontwikkelen voor zowel de school als Alkmaar Noord. Er wordt al gesteggeld sinds de verbouwing waarbij het wijkcentrum Mare Nostrum is gerealiseerd. Uit het laatste voorstel van SOVON blijkt, dat er geen overeenstemming zal komen. De gemeente verzoekt nu om alsnog de 'Verklaring van buitengebruikstelling ' te ondertekenen, zodat de overname mogelijk wordt. Als het bestuur niet overstag gaat, volgen juridische stappen.

Het laatste voorstel van SOVON dateert van 4 december 2012 en hierin werd verzocht de splitsingsgrens aan de oostzijde van het pand te verleggen. In totaal zou dit 290 m2 extra opleveren. De gemeente waardeert de culturele plannen, maar vindt dat de school meer dan genoeg ruimte heeft voor de hoeveelheid leerlingen. Het gebruikt nu 9.390 m2, terwijl het recht heeft op minimaal 7.490 m2. Minus bestuursruimte is er een overschot van ongeveer 1500 m2. Sowieso ziet de gemeente voldoende mogelijkheden om samen te werken met Mare Nostrum en gunt het centrum ook voldoende ruimte, iets dat in het voorstel van SOVON minder mogelijkheden geeft. Tot slot zou toegeven de gemeente structureel extra geld kosten. De gemeente hoopt dat het niet tot een civiele procedure zal komen.

Pin It
Bekeken: 1888x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/