Alkmaar/Heiloo, 11 april 2013. Samen met Atletiek Vereniging Trias, wil de Rotary Club Heiloo mensen uit Heiloo en omgeving stimuleren in beweging te komen voor een goed doel bij de PCC-Maalwater Run & Walk. Op zondag 21 april tussen 10 en 11 uur starten twee wandelingen door de mooie omgeving rond Heiloo. De netto opbrengst gaat naar de Stichting Playing for Success die in het AFAS Stadion, samen met AZ, onderpresterende leerlingen een extra steuntje in de rug gaat geven. Vanaf 14.00 starten de recreatielopers met 2 km of 4 km. Er is ook weer de Bambinirun van 400 m op de atletiekbaan. Om 15.00 uur start de wedstrijdloop over 10 km. Er is een mooi enkelvoudig parcours bedacht. Het startschot wordt gegeven door niemand minder dan Toon Gerbrands, Directeur Algemene Zaken van AZ.

Playing for Succes is in 1997 in Engeland door toenmalig minister-president Tony Blair begonnen. Doel was om kinderen die minder presteren door gebrek aan motivatie en zelfvertrouwen, in een topsportomgeving enthousiast te krijgen. Het is een meetbaar groot succes geworden, met onderhand meer dan 150 leercentra, die sinds 2010/2011 ook in Nederland te vinden zijn. In september komt er eentje in het AFAS stadion.

De opbrengst van de Run & Walk zal worden gebruikt om ICT middelen aan te schaffen die door de leerlingen zullen worden gebruikt in het leercentrum. Deelnemers van 9 tot 14 jaar krijgen van Playing for Success tien weken lang een buitenschools pakket. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan taal- en rekenvaardigheid waarbij elementen uit het stadion of de voetbalclub een rol spelen. Er komen moderne communicatiemiddelen waarmee bijvoorbeeld interviews met spelers worden opgenomen en bewerkt. Veel scholen uit de Regio werken samen met de Gemeente Alkmaar, het Sportbureau Alkmaar en AZ. Het raamwerk van het onderwijspakket komt van de Nederlandse Stichting Playing for Succes en die Stichting verzamelt de door het Cito gemeten veranderingen in leerprestaties.

Inschrijving voor de PCC-Maalwater Run & Walk kost tussen de 2,50 tot 10 euro, afhankelijk van de afstand. Inschrijven kan via de website van de Walk& Run of op de dag zelf op het Trias-terrein.

Pin It
Bekeken: 1134x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/