Alkmaar, 17 april 2013. Vrijdag 19 april vindt het laatste concert in de huidige Grote Zaal van Theater De Vest plaats. In september 1978 werd de Grote Zaal feestelijk geopend door het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest. Na 35 jaar trouwe dienst en vele concerten en voorstellingen later, is deze zaal toe aan een grote opknapbeurt. Op 19 april 2013 neemt het Nederlands Kamerorkest de zaal voor de laatste keer in gebruik. Daarna geven directeur Peter Blaauboer van de Vest en wethouder Anjo van de Ven (OPA) van gemeente Alkmaar het startschot voor de vernieuwing van de Grote Zaal. Voor de start van theaterseizoen 2013-2014 is de modernisering afgerond.

Tijdens het concert op vrijdag 19 april wordt het 'Concert voor strijkers' van de Italiaanse Nino Rota, bekend van zijn filmmuziek voor La Dolce Vita, ten gehore gebracht. De 'Derde symfonie' van Franz Schubert sluit naadloos aan bij deze Italiaanse klanken. Ludwig van Beethoven had in 1806 de pech dat Franz Clement te weinig tijd had voor de solopartij van zijn Vioolconcert. De première werd daardoor een ramp. Beethovens 'Vioolconcert' belandde op de plank en pas ver na zijn dood kwam de erkenning. Liza Ferschtman, winnares van het Vioolconcours Oskar Back en de Nederlandse Muziekprijs, brengt het 'Vioolconcert' van Beethoven ten gehore.

La Dolce Vita & Beethoven is te zien op vrijdag 19 april om 20.15 uur. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de kassa of via de website van Theater De Vest.

Pin It
Bekeken: 1461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/