Alkmaar, 17 april 2013. Een betere manier om een oude situatie te vergelijken met de huidige is er bijna niet: via zogenaamde 'time warp' foto's. In een tijdelijke tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Alkmaar laat het Regionaal Archief twaalf van deze kunstige afbeeldingen zien. De foto's tonen een montage van taferelen in 1945, en dezelfde locatie zoals die er nu uitziet. De tentoonstelling geeft een goed beeld van de Alkmaarse situatie in mei en juni van dat jaar. Ook voor de generatie die na de oorlog is geboren. Alledaagse Alkmaarse plekken komen met de montage samen met de feestelijke en emotionele gebeurtenissen van vlak na de oorlog. 

De twaalf time warp foto's zijn tot 26 mei te zien in het Stedelijk Museum. De grootformaat afbeeldingen laten onder andere Prins Bernhard in de Langestraat, tanks bij de Ferdinand Bolstraat, een Duitse wegversperring bij de Emmabrug en een feestende menigte op de Kennemerstraatweg zien. In dezelfde zaal staat een tentoonstelling van brieven en foto's van de joodse familie Drukker opgesteld, samen met het bekende poppenhuis van dochter Marjan, dat symbool staat voor het lot van Alkmaarse joden tijdens de oorlog.

Het is niet voor het eerst dat het Regionaal Archief Alkmaar time-warp foto's maakt. De social media zijn al langere tijd een podium voor dit product. Verschillende afbeeldingen met situaties vanaf 1890 zijn te bekijken via Pinterest.

time-warp Foto 1 museum

Pin It
Bekeken: 1758x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/